Lygių galimybių tiltas psichosocialinę negalią turintiems asmenims

Psichosocialinės negalios turintys asmenys dažnai susiduria su dideliais iššūkiais siekiant integruotis į bendruomenę ir dalyvauti socialiniame gyvenime. Naujas projektas „Lygių galimybių tiltas bendruomeninės integracijos projektas psichosocialinę negalią turintiems asmenims“ siekia šiuos iššūkius įveikti, kurdamas įtraukią ir palaikančią aplinką visiems bendruomenės nariams. Projekto tikslas – skatinti savanorišką veiklą kaip priemonę mažinant socialinę atskirtį tarp psichosocialinę negalią turinčių asmenų ir bendruomenės bei didinti jų savarankiškumą atliekant prasmingas veiklas nukreiptas į konkrečios prekės gamybą – teigia projekto vadovė Lilia Baltutienė

Numatomi projekto rezultatai apima svarbius pokyčius tiek psichosocialinę negalią turinčių asmenų, tiek bendruomenės požiūriu. Tikimasi, kad dalyvaujant šiame projekte psichosocialinę negalią turintys asmenys įgis didesnį pasitikėjimą savimi ir savo gebėjimais per savanorišką veiklą bei dalyvavimą kuriant rinkoje paklausias prekes. Šis rezultatas bus pasiektas teikiant jiems reikiamą paramą, mokymus ir pagalbą, kad jie galėtų įveikti savo iššūkius ir tobulėti. Be to, projektas skatins jų bendravimo ir komunikacijos įgūdžius, kurie yra svarbūs bendruomenėje integruojantis.

Projektas bus vykdomas: 2024 m. rugpjūčio – 2025 m. gegužės mėnesiais. Projektas finansuojamas išprogramos „Verta!“, skirtas žmogaus teisių srityje veikiančių nevyriausybinių organizacijų stiprinimui ir jų vykdomiems projektams finansuoti, kurią parengė ir įgyvendina VšĮ „Atviros Lietuvos fondas“, kuri yra finansuojama Europos Komisijos Piliečių, lygybės, teisių ir vertybių programos lėšomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto