Šateikiai pasitiko jubiliejinę 430-ies metų sukaktį!

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet į savo vasaros šventę visus kvietė Šateikiai. Liepos 20 dieną vykęs renginys „Mano kaimo vasara“ kaip reikiant visus išjudino: veiksmo netrūko ir ant žemės, ir…danguje. Pilna geros nuotaikos, muzikos, šokių, žmonių bendrystės šventė įtraukė kiekvieną. Šiemet švęsta su ypatingu polėkiu ir nusiteikimu: juk Šateikiams – 430 metų!

Sakoma, kad svečias į namus – Dievas į namus. Todėl kiekvienas tą liepos 20-ąją atvykęs į Šateikius buvo pasitiktas ir pasveikintas su daina, pavaišintas naminės duonos kąsneliu – ženklas, kad visi čia atvykę – laukiami ir brangūs.
Šateikiškiai, kaip ir įpratę, savo kaimo šventę visada pradeda anksti ryte žvejų varžytuvėmis, vėliau organizuojamas nuotaikingas gyventojų žadinimas: kad visi žinotų, jog Šateikiai tą dieną švenčia ir praleisti laukiančių linksmybių nevalia. Aktyviai čia visada vyksta ir įvairios sporto rungtys: smagu pasivaržyti ir išsiaiškinti, kas geriausia žaidžia krepšinį, tinklinį ar futbolą.
Smagiai prasidėjusi liepos 20-osios diena linksmai tęsėsi vakare. Vakarinėje programoje pirmiausia visi pakviesti prisiminti Šateikių istoriją, papasakota šio kaimo atsiradimo legenda, pasidžiaugta, jog Šateikių kraštas „savo žeme, žmonėmis, savo būdu, papročiais, dainomis, šokiais ir šiandien kviečia praeinantį ir pravažiuojantį“.

Jubiliejinės šventės vienas gražiausių akcentų – vėliavų pakėlimas. Pakelti Lietuvos, Plungės rajono ir Šateikių vėliavas buvo pakviesti Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, laikinai Šateikių seniūno pareigas einantis Robertas Šimkus ir aktyvus Šateikių bendruomenės narys Antanas Jasas.
Po keletos smagių vietos saviveiklininkų dainų, visų laukė staigmena, kurią dovanojo šateikiškis ūkininkas Justinas Valančius: šventinį dangų Šateikiuose raižė lėktuvai, atskridę iš Šiaulių. Turbūt neliko nė vieno, nesužavėto puikiu reginiu!

Graži tradicija, jog per renginį „Mano kaimo vasara“ visada yra pagerbiami tie Šateikių bendruomenės nariai, kurie einamaisiais metais yra ypač svarbūs. Taigi su pačiais gražiausiai palinkėjimais ir padėkos žodžiais į sceną buvo kviečiamos šiais metais susituokusios poros, šeimos, kurios sulaukė naujagimių. Išskirtinio dėmesio nusipelnė ir auksines bei deimantines vestuves švenčiantys šateikiškiai. 60 metų bendro gyvenimo progą ženklinančios juostos skirtos Domicelei ir Alvydui Mocekainiams bei Reginai ir Anicetui Tamošauskams, 50 metų vedybų datą šiemet mini Irutė ir Valdas Simučiai.
Jubiliejų minintys Šateikiai tą vakarą sulaukė būrio garbių svečių. Šateikių paminėjimo 430 metų proga visus sveikino Seimo nariai Jonas Varkalys ir Jurgis Razma. 50 metų kultūrinei veiklai atidavusiai Danutei Šatkuvienei J. Varkalys įteikė padėkos raštą. Jubiliejinio gimtadienio proga pasveikinta ir šateikiškių ansamblio „Saviti“ bei folkloro ansamblio „Šateikē“ vadovė Laima Domarkienė.

Sveikinimų šateikiškiams negailėjo ir Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, Savivaldybės vicemeras Žydrūnas Purauskis, Savivaldybės administracijos direktorius Dalius Pečiulis, Šateikių seniūnijai laikinai vadovaujantis Platelių seniūnas Robertas Šimkus. Šateikiškiams dėkota už puikiai organizuotą šventę, džiaugtasi šio kaimo aktyviu kultūriniu gyvenimu, linkėta bendrystės.
Dėmesiu apdovanoti buvo ir aktyviausi Šateikių bendruomenės nariai. Mero padėkos raštų nusipelnė Mikas Salys, Simona Gricienė, Marius Arlauskas, Juozas Bernius, Antanas Jasas, Romutė Lukošienė, Juozas Milašius, Toma Baguckienė, Raimonda Vainiušienė.
Vakaro metu koncertavo Šateikių kultūros centro ir kviestiniai svečiai.
Daiva GERIKIENĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto