Veteranės grįžo su apdovanojimais

Vieną iš apdovanojimų – antros vietos medalį – į Mažeikius parvežė Jurga Misiuvienė (kairėje), rungtyniavusi amžiaus kategorijoje virš 45 metų. Nuotr. iš asmeninio archyvo

Klaipėdoje vyko Lietuvos padelio veteranų čempionatas. Šios sporto šakos atstovės mažeikiškės  jame pelnė tris prizines vietas.

Padelis – sporto šaka, turinti tiesioginių sąsajų su lauko tenisu ir šiuo metu sparčiai populiarėjanti. Prieš 11 metų buvo įkurta Lietuvos padelio federacija.

Kadangi padelio aikštelė yra mažesnė, lyginant su lauko teniso, ir žaidžiama poromis, todėl sportininkams reikia mažiau fizinio pasiruošimo. Dėl šios priežasties padelis labai mėgstamas tarp moterų, vaikų ir vyresnio amžiaus žaidėjų, kurie anksčiau aktyviai žaidė lauko tenisą.

Klaipėdoje, Padelio namų arenoje, dvi dienas trukusiose varžybose dalyvavo daugiau nei 80 geriausių žaidėjų iš daugiau kaip dešimties Lietuvos miestų. Prizininkai buvo išaiškinti dešimtyje amžiaus kategorijų.

Padelis populiarus ir Mažeikiuose, čia įsikūrę du padelio klubai, tad savarankiškai į čempionatą vykusios mažeikiškės grįžo su apdovanojimais.

Amžiaus grupėje virš 35 metų šalies čempione tapo Monika Radimonienė, rungtyniavusi dvejete su klaipėdiete Kristina Matvijenko. Sidabro medalį iškovojo Jurga Misiuvienė, poroje su vilniete Jurgita Anuškevičiene kovojusi amžiaus grupėje virš 45 metų. Bronzą iškovojo mažeikiškių  Žanetos Urbietienės ir Astos Vaserienės duetas (amžiaus grupė – virš 50 metų).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto