Policija – apie saugumą, politikai – apie kontrolę

Tiek pareigūnai, tiek legalių ginklų savininkai pažymi, kad nelegalių ginklų šalyje yra,
o tai sukontroliuoti beveik neįmanoma. Nuotr. gettyimages.com

Tragedija Vilniuje, kai buvo nušautas advokatas ir sužeisti policijos pareigūnai, įplieskė diskusiją apie policininko profesiją ir apie ginklų kontrolės sugriežtinimą.
Tiek pareigūnai, tiek jų profesinės sąjungos teigia, kad reikia imtis spręsti profesijos patrauklumo, socialinių garantijų sugrąžinimo, deramo pareigūnų atlygio klausimus. Legaliai ginklus laikantys žmonės stebisi – kaip dar labiau būtų galima griežtinti ginklų kontrolę.

});

Klausimus spręsti būtina

62-ejų metų vyras, pareigūnams atvykus jį iškeldinti iš buto Vilniuje, nelegaliai laikomu pistoletu nušovė advokatą ir sužeidė du policininkus. Vyras buvo sulaikytas, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Šis įvykis mažeikiškiams priminė ir mūsų rajone įvykusią tragediją. 2020 m. gegužės 25 d. rytą pagal iškvietimą atvykęs į Viekšnių seniūnijos Birbiliškės kaimą mažeikiškis policininkas Saulius Žymantas buvo nušautas,...

Laikraščio elektroninę versiją gali skaityti tik prisijungę ir prenumeratą turintys vartotojai.

Jeigu esate mūsų prenumeratorius, prisijunkite su savo prisijungimo duomenimis, kuriuos gavote atlikę apmokėjimą arba kuriuos jums suteikė redakcija.

Registruokitės | Pamiršai slaptažodį?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto