„Musica Divina“ ir mokinių kūryba – krikščioniškosios inteligentijos ištakos

Autorės nuotr.

Židikų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje surengtas tradicinis sakralinės muzikos festivalis „Musica Divina“. Susirinkusieji galėjo pasiklausyti išskirtinių muzikos kūrinių, išvysti  jaunimo, dalyvavusio kūrybinėse dirbtuvėse ir įamžinusių Židikų mažąją architektūrą, darbus.

});

Įkvėpė rašytoja

Sakralinės muzikos festivalis „Musica Divina“ Židikuose vyko jau 24-tą kartą. Jo sumanytoja ir iniciatorė Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos direktorė Rima Širvinskienė „Santarvei“ sakė, kad festivalio idėja kilo gilinantis į rašytojos Marijos Pečkauskaitės gyvenimą, kūrybą, jos veiklas.

„Kai  Mažeikiuose prasidėjo  tarptautiniai festivaliai, supratome, kad ne visi vaikai, ypač gyvenantys atokiau, gali nuvykti į miestą. Tai padarėme mini tarptautinį festivalį savo aplinkoje“, – pažymėjo direktorė.

Sulaukdavo nemažai svečių

Per daugelį metų sakralinės muzikos festivalyje koncertavo įvairių atlikėjų, kolektyvų. Nuo mažiau žinomų, pradedančiųjų, iki šios srities profesionalų. Festivalis sulaukdavo svečių ir iš Lenkijos bei Latvijos.
...

Laikraščio elektroninę versiją gali skaityti tik prisijungę ir prenumeratą turintys vartotojai.

Jeigu esate mūsų prenumeratorius, prisijunkite su savo prisijungimo duomenimis, kuriuos gavote atlikę apmokėjimą arba kuriuos jums suteikė redakcija.

Registruokitės | Pamiršai slaptažodį?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto