Savaitė

GARGŽDAI
Praėjusią savaitę Drevernoje, Klaipėdos rajone, įvyko baigiamojo projekto „J. Gižo etnografinės žvejo sodybos rekonstravimas ir pritaikymas kultūros bei kitoms reikmėms“ konferencija. Buvo pagerbtas laivadirbio Jono Gižo atminimas, klaipėdiškiai istorikai papasakojo apie pamario žvejų kultūrą, laivadirbį J. Gižą.
KRETINGA
Pakeliui į Palangą, Kvecių miškelio priekalnėje, pastatytas plateliškio tautodailininko Antano Vaškio sukurtas 5 m aukščio rūpintojėlis – žynys. Šį paminklą holokausto aukoms – žydams ir žemaičiams – atminti pastatė tose vietose sušaudyto Stasio Gendvilo giminės. Jiems talkino Plungėje įkurtas Jakovo Bunkos labdaros ir paramos fondas.
PLUNGĖ
Plungės rajone, Plokštinėje, menininkų grupė iš Vokietijos, Korėjos, Italijos, Turkijos ir Lietuvos – „Local to Local” – pristatė tarptautinį projektą „Dvina Silo Art Complex”.
RIETAVAS
Visą praėjusią savaitę įvairiuose Lietuvos ir Baltarusijos muziejuose, koncertinėse salėse pristatyta tarptautinė šviečiamoji-koncertinė programa „Mykolo Kleopo Oginskio polonezų kelias 2010”. Renginiai vyko ir Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejuje bei Žemaitijos kolegijoje.
ŠILUTĖ
Šeštadienio naktį 3.30 val. suskambo Vydūno gimnazijos mokytojos Daivos Kėrienės telefonas. Skambino jos dukra Berta, pranešusi apie katastrofą „LISCO Gloria“ kelte. Tarp pustrečio šimto keleivių keltu plaukė ir 26 Šilutės Vydūno gimnazijos moksleiviai, lydimi dviejų mokytojų. Kupini įspūdžių penkiolikmečiai, šešiolikmečiai grįžo iš Vokietijos, kur buvo išvykę pagal ilgametę Vydūno ir Westerstede gimnazijų moksleivių mainų programą.
Iš degančio kelto išgelbėtus keleivius Vokietijos keltas „Deutscland“ nuplukdė į Kylį. Kad vydūniečiams nebereikėtų vėl patirti stresą į Klaipėdą grįžtant keltu, prisidėjo ir europarlamentaras Z. P. Balčytis. Ankstyvą sekmadienio rytą kompanijos „DSDF Lisco“ užsakymu iš Hamburgo į Palangą parskraidinti kelto „LISCO Gloria“ keleiviai, tarp kurių buvo ir šilutiškiai gimnazistai. 11 val. vydūniečius autobusu iš Palangos oro uosto parvežė į Šilutę.
SKUODAS
Per Skuode šurmuliavusį renginį „Skouda boužės juomarks“ Skuodo rajono, Ukrainos Volodarsko-Volinsko bei Lenkijos Orzcyzc savivaldybių vadovai pasirašė draugystės ir bendradarbiavimo sutartį.
TELŠIAI
Per savaitgalį Telšiuose šurmuliavusį rudens gėrybių ir linksmybių „Turgų 2010“ jo dalyviai galėjo aplankyti išradingai išpuoštus seniūnijų kiemelius, paskanauti bei įsigyti įvairių skanėstų, ekologiškų žemės ūkio produktų.
MAŽEIKIAI
Sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje pradėjo praėjusių dviejų sezonų bronzos medalininkė „Mažeikių“ krepšinio komanda. Iš pagrindų pasikeitusi ekipa, kurioje iš praėjusio sezono liko tik du krepšininkai, kelia maksimalius tikslus – vėl pasidabinti pirmenybių medaliais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto