***SKAITYTOJO NAUJIENA*** Viekšnių bibliotekoje lankėsi Algirdas Patackas

Almos Odminės nuotrauka

Mažeikių rajono savivaldybės Viešosios bibliotekos Viekšnių filiale lankėsi Nepriklausomybės Akto signataras, Seimo narys Algirdas Patackas ir jo padėjėjas Jonas Zajančkauskas. Su svečiais susitikti į biblioteką atvyko dabar jau viekšniškis Lietuvos politinis bei visuomenės veikėjas, bendražygis Klemas Inta.
Svečius domino bibliotekos knygų fondas, turima literatūra, jie apžvelgė parodoje pateiktas istorines knygas, apie kai kurias pateikė komentarus iš savo gyvenimo ir kelionių po pasaulį.
G. Patacko tikslas buvo bibliotekai padovanoti visą komplektą savo paties ir su kitais autoriais išleistų knygų: „Litua“, „Lietuva yra VYDIJA“, „Galindiana“, „Virsmų knyga“ ir kt.
Svečiai taip pat aplankė profesorių Biržiškų memorialinę ekspoziciją, domėjosi turimomis jų išleistomis knygomis ir pažadėjo papildyti ekspoziciją spaudiniais, kurių viekšniškiai neturi.
Dovanų savo knygą A. Patackas įteikė ir K. Intai, kuris tokius pat komplektus perduos dovanų ir Mažeikių bei Skuodo viešosioms bibliotekoms.
Po rugsėjo mėnesį vyksiančio knygų pristatymo Viekšnių bibliotekos skaitytojai galės skolintis šiuos leidinius paskaityti į namus.

Sniegina Chriščinavičienė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filialo bibliotekininkė

3 Atsakymai į “***SKAITYTOJO NAUJIENA*** Viekšnių bibliotekoje lankėsi Algirdas Patackas”

  1. Vardas (privalomas) parašė:

    lankėsi Nepriklausomybės Akto signataras, Seimo narys Algirdas Patackas… G. Patacko tikslas buvo bibliotekai padovanoti visą komplektą savo paties ir su kitais autoriais išleistų knygų: „Litua“, „Lietuva yra VYDIJA“, „Galindiana“, „Virsmų knyga“ ir kt.

    Tai kas atidžiai skaitė, o kas ne? Lankėsi A. Patackas, o knygas dovanojo G. Patackas?

  2. Nustebęs parašė:

    Reikia atydžiai perskaityti kas parašyta – Algirdas Patackas. Yra ir Gintaras,Algirdo brolis,bet jis Kaune. Ar dabar aišku?

  3. Skaitytoja parašė:

    Tai Algirdas Patackas ar Gintaras Patackas? Iš straipsnio taip ir neaišku. Gal bent jau svečio vardą reikėtų žinoti :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto