Mažeikiškis debiutavo rinktinėje

Pasak Augustino Montvydo (raudona apranga, viduryje), salės futbole imponuoja greitas mąstymas aikštelėje. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šalies futbolo rinktinės sąrašuose – dar vieno mažeikiškio pavardė: salės futbolo rinktinėje debiutavo Augustinas Montvydas.

Patekti į finalą nepavyko

Kauno sporto halėje vyko atrankos turnyras į kitais metais vyksiantį Europos salės futbolo čempionatą. Burtai lėmė, kad Lietuvos salės futbolo rinktinė šiame turnyre susikovė su Šveicarijos, Estijos ir Gruzijos rinktinėmis.
Į čempionato finalinį etapą pateko tik pirmąją vietą užėmę gruzinai, tuo tarpu lietuviai tarp keturių komandų buvo treti. Mūsų rinktinė, kurioje debiutavo ir šiuo metu Kauno sporto universitete besimokantis mažeikiškis Augustinas Montvydas, pirmosiose rungtynėse rezultatu 3:5 pralaimėjo šveicarams, po to 5:2 privertė pasiduoti estus ir paskutinėse rungtynėse 2:8 nusileido Gruzijai.
„Žaidžiau tik dvi minutes rungtynėse su estais, todėl daugiau emocijų sukėlė tik komandos draugų palaikymas nuo atsarginių suolelio. Rungtynėse su šveicarais, pačioje jų pabaigoje mums gal pritrūko jėgų, per minutę praleidome du įvarčius, estai buvo silpnesni. Tuo tarpu gruzinai mus lenkė visais atžvilgiais – tiek technika, tiek greičiu“, – apie atrankos turnyrą kalbėjo mažeikiškis.

Žavi greitesnis futbolas

21-erių metų žaidėjas šiuo metu rungtyniauja Lietuvos aukščiausios lygos salės futbolo pirmenybėse penktąją vietą užimančioje Kauno „LSU-FRK Atletas“ komandoje. Praėjusį didžiojo futbolo sezoną jis žaidė šalies pirmojoje lygoje dalyvaujančioje Kėdainių „Nevėžio“ ekipoje.
Augustinas 2010 metais buvo vienas jauniausių futbolininkų, rungtyniavusių Lietuvos futbolo A lygoje – tuo metu šešiolikmetis jis dvidešimtyje rungtynių atstovavo „Mažeikių“ ekipai. Žaidėjas sako, kad futbolą rinktis jį galbūt paskatino ir tai, kad anksčiau mūsų miesto reprezentacinėje „Atmosferos“ ekipoje žaidė jo tėvelis Antanas.
„Nors įtemptai ruošiausi egzaminų sesijai, tačiau buvo malonu pirmą kartą sulaukti kvietimo atstovauti šalies rinktinei, pajusti tokio turnyro atmosferą. Salės futbolas žavi tuo, kad visus sprendimus reikia priimti gerokai greičiau, be to, įvarčių šioje sporto rungtyje yra galimybių išvysti daugiau. Tikiuosi, kad įkėlus mažą žingsnelį į rinktinę, pavyks joje įsitvirtinti“, – sakė žaidėjas.

2 Atsakymai į “Mažeikiškis debiutavo rinktinėje”

  1. mldc parašė:

    mldc Augus, best of the best :D

  2. nesvarbu parašė:

    Šaunuolis! :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto