Mažeikių savivaldybėje vyko spaudos konferencija

Antradienį Savivaldybėje vykusioje spaudos konferencijoje kalbėta apie kompleksinį Birutės gatvės dalies, V. Burbos bei Mindaugo gatvių sutvarkymą, Savivaldybės turto valdymo aktualijas.

Savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonsas Žiulpa informavo, kad finansavimo sutartis su Centrine projektų valdymo agentūra dėl Mažeikių miesto Birutės gatvės dalies, V. Burbos bei Mindaugo gatvių kompleksinio sutvarkymo pasirašyta balandžio pabaigoje. Bendra projekto įgyvendinimo suma – 9 mln Lt, iš jų 7,6 mln. Lt skiria ES regioninis fondas, po 675 tūkst. Lt turi prisidėti valstybė ir Savivaldybė.
Projektas turi būti įgyvendintas iki 2013 metų sausio pabaigos. Jau pasirašyta sutartis su Vilniaus bendrove „Plentprojektas“, kuri parengs projekto techninę dalį ir užsiims projekto vykdymo priežiūra. Parengtas projektas bus pristatytas visuomenei, o po to daromos pataisos.
Turto valdymo skyriaus vedėjas Antanas Naujokas priminė, kad valstybinės žemės nuomos mokestis turi būti sumokėtas iki gruodžio 15 dienos, to nepadarius, skolos bus išieškomos kitais keliais.
Vedėjas nušvietė padėtį mieste ir dėl socialinio būsto nuomos, nuotraukomis pademonstravo, kaip gyvena kai kurie socialinį būstą turintys mažeikiškiai.
„Santarvės“ informacija
Sigito STRAZDAUSKO nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto