Išlieti pamatai jau laukia pirmųjų paminklo Lietuvai detalių

Aikštėje tarp Savivaldybės administracijos pastato ir Merkelio Račkausko gimnazijos jau pakloti pamatai būsimajam paminklui, skirtam Lietuvos vardo paminėjimo 1000-mečiui įamžinti.
Šiuo metu paminklo statybai dar renkamos aukos, ieškoma ir ruošiami pamatiniai akmenys.


AKMENŲ DAR IEŠKOMA
Lietuvos 1000-mečio vardo paminėjimas Mažeikiuose bus įamžintas skulptūrine kompozicija, kurią sudarys trys pamatiniai akmenys ir ant jų užkeltas apie septyniasdešimt tonų sveriantis riedulys su iškaltomis svarbiomis Lietuvai ir Mažeikiams datomis.
Šiuo metu aikštėje jau pakloti paminklo pamatai.
Tai atliko bendrovės „Rudesta“ žmonės. Darbų vykdytojas Rimantas Dagenis informavo, kad šiems darbams prireikė keleto dienų – jų nebuvę itin daug: reikėjo išgręžti beveik trijų metrų duobę, ją pripildyti betono su jį sutvirtinančia armatūra, pakloti monolitinę plokštę ir į pamatus įstatyti konstrukciją laikysiančius metalinius strypus.
Kol sutvirtės pamatai, turi praeiti mažiausiai dvidešimt dienų.
Paminklo autorius skulptorius Zenonas Steponavičius pasakojo, kad dabar ieškoma trijų pamatinių akmenų, kurie iš karto bus ruošiami įtvirtinti. Ateityje laukia vienas didžiausių darbų – pagrindinio akmens iš Juodeikių kaimo parvežimas.

AUKOS TEBERENKAMOS
Kol vyksta paminklo statybos paruošiamieji darbai, tęsiasi aukų jo statybai rinkimas. Iniciatyvinės grupės paminklui statyti sumanymu, paminklą miestui, paaukoję bent litą, turi pasistatyti patys mažeikiškiai – tai taps istorija.
Visą paminklo statybos finansavimą apsiėmė administruoti Mažeikių „Rotary“ klubo labdaros ir paramos fondas. Klubo viceprezidentas Vaclovas Radvilas informavo, kad vakar rytą statybos sąskaitoje buvo per 6,5 tūkstančio litų. Puspenkto tūkstančio litų surinko Mažeikių „Rotary“ klubas, penkis šimtus litų paaukojo Muzikos mokykla, dar apie pusantro tūkstančio litų į sąskaitą pervedė pavieniai žmonės.
Dar teberenkamos aukos mokyklose, verslo įmonėse, bažnyčiose. Iniciatoriai primena, kad aukodami pinigus ant specialių aukų lapų turite įrašyti savo pavardę, gyvenamąją vietą, aukos dydį ir pasirašyti. Kad nekiltų jokių spekuliacijų ir nesusipratimų, visi aukų lapai ir surinktos lėšos registruojamos.
Iš viso paminklas kainuos apie 40 tūkstančių litų.
Pavieniai žmonės gali aukoti ir į „Rotary“ klubo labdaros ir paramos fondą: įmonės kodas 167353898, AB bankas „Snoras“ 00758, sąskaita LT 980075800010120273, įmokos paskirtis – skulptūrinei kompozicijai, skirtai Lietuvos vardo paminėjimo 1000-mečiui įprasminti.
Jeigu viskas vyks kaip suplanuota, skulptūrinę kompoziciją planuojama atidengti liepos 2 dieną.
Sigito STRAZDAUSKO nuotr.: Šioje vietoje jau netrukus atsiras naujasis paminklas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto