Savaitė

PLUNGĖ
Rugsėjo 1622 dienomis rajono Savivaldybės administracija kartu su dešimčia kitų Europos šalių savivaldybių dalyvavo projekte MOVE TOGETHER („Judėkime kartu”). VšĮ Plungės turizmo ir verslo informacijos centre vyko konferencija, kurios tikslas aptarti Plungės miesto mobilumo problemas.
RIETAVAS
Pagal Europos Sąjungos remiamus projektus Rietave atnaujinamos Žemaičių, Žalioji ir Kulių gatvės.
ŠILUTĖ
Savaitgalį Žemaičių Naumiestyje šurmuliavo Dagotuvės. Tai tradicinė naumiestiškių šventė, kai pasidžiaugiama išaugintu derliumi, pagerbiami Mikalinos, Mykolai ir Mykoliukai, skelbiami gražiausiai sodybas tvarkantys šeimininkai. Šiemet šventėje šeimininkavo seniūnaitijos, pakvietusios į tūkstantmečio Dagotuvių sodą.
PAGĖGIAI
Šeštadienį Pagėgių savivaldybės Bitėnų kapinėse perlaidoti žinomo Mažosios Lietuvos politinio veikėjo ir lietuvybės puoselėtojo Jono Vanagaičio ir jo žmonos Marijos palaikai. J. Vanagaitis 1918 metais pasirašė po Tilžės aktu, buvo vienas iš 1923 metų Klaipėdos krašto sukilimo organizatorių. Mirė J. Vanagaitis 1946 metais Vokietijoje perkeltinių asmenų stovykloje. Perlaidojimas sutapo su jo 140osiomis gimimo metinėmis.
GARGŽDAI
Praėjusią savaitę 9000 Klaipėdos rajono gyventojų parašų, kuriais nepritariama Lietuvos sveikatos sistemos pertvarkos metmenims ir kartu protestuojama prieš Gargždų ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos, Vaikų ligų skyrių, laboratorijos panaikinimą, buvo įteikti LR Ministrui Pirmininkui Andriui Kubiliui.
SKUODAS
Rugsėjo 19 d. paminėta garbinga Skuodo futbolo 85oji sukaktis. Pagerbti futbolo veteranai, vyko jaunimo ir suaugusiųjų futbolo (7×7) varžybos. Į svečius buvo atvykę Kretingos ir Mažeikių futbolininkai.
MAŽEIKIAI
Rugsėjį socialinę paramą gavo 1617 rajono šeimų – beveik aštuoniais šimtais šeimų, arba beveik pusantro tūkstančio asmenų, daugiau negu metų pradžioje. Europos Sąjungos labdarą maisto produktais gaus per 9300 mažeikiškių, daugiau kaip pusė jų – kaimo gyventojai.
Nemokamam maitinimui švietimo įstaigose gauti užsiregistravo beveik 2700 mokinių (pernai – beveik 800 mažiau).
KRETINGA
Žibininkų kaime įvyko kasmetinės žirgų varžybos, kuriose buvo surengti trys konkūrai. Juose buvo užfiksuotas rekordinis startų skaičius – beveik šimtas. Konkūruose pasirodė jojikai iš Kretingos rajono, Latvijos, Vilniaus, Marijampolės, Klaipėdos, Palangos miestų. Prizinis varžybų fondas – 2 tūkst. 710 litų.
TELŠIAI
Telšių r., Varnių miestelyje, vyko akcija „Saugaus eismo diena Varnių seniūnijoje“. Jos metu moksleiviams buvo dėstomos paskaitos apie saugų eismą, autobusų stoties teritorijoje norintieji galėjo išmėginti saugos diržų efektyvumo ir apsivertimo imitavimo įrenginius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto